Vej parterapimk

Lone Keller

Det siger en glad klient

Print denne side og giv til din partner, hvis du har svært ved at overbevise ham om, at parterapi er en god idé.

Jeg er meget glad for min beslutning om at været gået først i parterapi og siden individuel terapi sideløbende: Parterapi giver gode dynamikker og en forbavsende hurtig konfliktløsning. Her har Lone været en rigtig god terapeut og facilitator. Det har nemlig været meget givende at være tre personer inde i rummet. Jeg har tit haft en idé om, hvordan parsessionen skulle udspille sig, for kun at se den gå en anden vej. Ikke på en måde, hvor den går mig imod, men Lone har været rigtig god til at tage fat i og belyse nogle kerneproblematikker, som både har været usynlige og synlige for mig, og som faktisk har gået på tværs af mine ældre og nyere problematikker.

Individuelt har jeg arbejdet med at udtrykke mine bekymringer, når jeg får dem, da jeg tidligere gemte dem og sagde pyt til mig selv. Derfor er jeg blevet stærkere, når jeg har skullet i parterapi. Det at jeg kan slippe min vrede ved, at jeg kan sige det, jeg har på sinde, i første omgang og ikke gemme på det. Det at have fået min egen røst tilbage, som var forsvundet i parforholdet pga. føromtalte kerneproblematikker og derigennem kunnet insistere på mine behov uden at kommunikationen med partneren skal ende i et ”kompromis” og uden at presse min partner.

Alt i alt mine varmeste anbefalinger til Lones arbejde.

 

bliv kontaktet knap


Når man møder en ny partner i en moden alder, kan man ikke bruge ordet “plejer”! Derfor kan det at indgå i et nyt forhold være et kæmpe arbejde, der stiller store krav til begge parter. 
Det kræver mod at udstille sit parforhold ved at gå i parterapi. Det kræver mod at være ærlig over for sig selv. Men ved modighed og gennem parterapi kommer gevinsten gennem ændret adfærd i de læringsprocesser som Lone belyser - at lære at tage ansvar for mine handlinger og være bevist om de signaler jeg sender, og ikke mindst være bevist om det, der ikke bliver sagt, det som jeg troede var implicit. Netop her hjælper Lones værktøjskasse. 
Mit reaktionsmønster var ofte hurtigt og impulsivt, som trold af en æske. Jeg er efter terapiforløbet langt mere velovervejet og lyttende. 
Ved at reagere og handle hensigtsmæssigt på nye måder skaber dette positive forandringer, som er med til at udvikle parforholdet i en konstruktiv og udviklende retning. 
Samtaleterapien med Lone har for mig udviklet og forfinet det at kunne føle, mærke, og tænke mig om, før der ageres.
 
 

bliv kontaktet knap


Min kæreste og jeg begyndte i parterapi hos Lone, idet vi var løbet tør for løsningsmodeller på vores problem(re). Vi talte ikke altid pænt til hinanden. Jeg lukkede ofte af for problemerne. Oplevede, at vi ikke talte sammen om problemerne som voksne mennesker, ligesom vi begge følte, at vores behov og meninger ikke blev hørt og forstået.
Det var min kærestes ide at kontakte en parterapeut. Lone dukkede (heldigvis) op som en af de første. Efter en indledende samtale over telefonen kom vi til vores første session hos hende.
Det første ord, der falder mig ind, når jeg tænker på vores første session(er) er: øjenåbner!
Jeg var spændt og nervøs for vores første møde, men samtidig var jeg klar over, at såfremt min kæreste og jeg skulle lykkedes, var der nødt til at blive gjort noget. Samtidig var jeg lidt trykket over at skulle dele nogle meget private ting med en person, Lone, som jeg knapt kendte.
 Min anspændthed, nervøsitet og bekymring blev hurtigt sat ud af spil, da første session var sat i gang. Det var hårdt, intenst, men samtidig forløsende. En af Lones indgange til terapiens verden er, at hun på ingen måde er bebrejdende. Der er altid en årsag til, at vi handler, som vi gør. Det handler bare om at finde ud af, hvorfor vi handler, som vi gør. Og først der kan vi gøre noget ved det. Det betyder samtidig, at du/I er nødt til at åbne op og fortælle om tingenes tilstand. Og det kan være hårdt. Specielt, tror jeg, når du er en mand og vant til selv at klare problemerne. Men i dit eget tempo kan du selv bestemme, hvor meget og hvor tæt du vil gå. Det kan være svært at sætte ord på fakta, men, når først der er prikket hul på ballonen, vil du/I opleve, at ’det’ slet ikke var så slemt, ligesom det kan være starten på et nyt og bedre forhold.
Med min egen erfaring kan jeg sige, at du skal være nogenlunde klar til at indgå i et forløb med parterapi. Det nytter ikke noget, at din kæreste tvinger dig af sted, fordi hun synes, det kunne være en god ide. Og begrav på forhånd myten om, at (par)terapi er for svage og kun bestående af en rundkreds med pladderhumanistisk snak. Det er alt andet end det.
Konklusionen, indtil nu, på vores forløb er, at vi nu giver hinanden plads i vores parforhold. Der bliver lyttet. Vi har fået en langt bedre forståelse af, hvordan vi skal begå os i vores forhold, så vi begge bliver respekterede. Vi taler åbent om vores problemer, når de opstår. Og så har vi fået en helt anden ro i vores forhold.
Som et side-kick kan jeg tilføje, at jeg selv påbegyndte enkeltmands terapi hos Lone sidevers med, at min kæreste og jeg gik i parterapi hos hende. Jeg tror ikke, jeg kan udtrykke det klart nok, hvor meget dette har givet mig af selvindsigt omkring mit liv og de uheldige ting, jeg på uhensigtsmæssig vis har båret rundt på og ageret ud fra. Denne facet mestrer Lone ligeledes til fulde.
Jeg kan på det varmeste anbefale Lone. Hun er en meget kompetent og professionel terapeut i sin tilgang til parterapiens verden
 
 

bliv kontaktet knap


Bliv ringet op (popup)

Send mig dit telefon nr.

Please let us know your name.

Dit telefon nummer

Indtast din email

Please let us know your message.